Bilprofilering

Kanske en av de bästa och enklaste sätten att synas. Vi tar fram ett förslag på just din bil. Vi stripar förstås alla slags fordon som t ex kärror, traktorer och lastbilar. Ditt fordon gör sedan reklam för dig vart du än åker eller står parkerad. Kontakta Marcel på 0735 – 123 153 marcel@z-reklam.se eller fyll in formuläret nedan.

 

Håll dekoren fräsch och fin

All självhäftande dekor behöver tid för att få optimal vidhäftning och detta tar upp till 72 timmar efter montering. Tänk därför på att inte tvätta fordonet under de första dagarna. Folierna är känsligare än bilens lack och det innebär att särskild omsorg behövs vid tillämpning och rengöring av folierna.

Tvätta rätt

Använd så lågt tryck som möjligt vid högtryckstvättning. Se till att vattentemperaturen är högst 50 grader C. Undvik att spruta in vatten snett mot foliekanten utan se istället till att hålla vattenstrålen vinkelrätt mot ytan.
Oavsett styrka på klistret så är det lätt att spola bort dekoren om vattnet tar sig in under kanten.
Är det minusgrader ute och fordonet kommer direkt in utifrån bör man vara extra försiktig.
Om biltvätt används rekommenderas mjuktvätt utan borstar. Använd aldrig hetvax eftersom det påverkar folien negativt. Använd rätt rengöringsmedel Tänk på att använda medel utan slipande effekt och med neutralt PH-värde. PH mellan 6-8 rekommenderas.
För att inte påverka folien och kulören måste det även vara fritt från starka lösningsmedel och alkoholer. Milt bilschampo utan vax eller vanlig såpa fungerar utmärkt.
Generellt rekommenderar vi rengöring för hand och underhåll av folien med Oracal Rengöring & Skötselset. Kompletta set finns för blanka respektive matta folier. De milda och effektiva medlen från Orafol innehåller exakt rätt sammansättning för att rengöra och skydda folier.
För att folien ska skyddas från solljus och frätande ämnen så rekommenderar vi försegling av folien med Oracal Long Lasting Seal direkt efter att dekoren monterats och innan fordonet tas i bruk.
Kom ihåg att ytorna på de matta samt strukturerade kvaliteterna är extra känsliga. Försegling bör upprepas regelbundet under foliens livslängd.

Avfettning

Långvarig påverkan av avfettningsmedel påverkar folien negativt, var noga med att tvätta och skölja så fort smutsen lösts. Tänk på att exponeringstid och solljus ofta förstärker avfettningsmedlets negativa påverkan. Samma negativa påverkan kan även uppstå när viss spolarvätska exponeras av solljus på folien.